Logo van Werkis
0
Inschrijven
Hoe heb je een succe...

Hoe heb je een succesvolle laatste werkdag?

26 sep. 2024

Eline van Heijningen

Je laatste werkdag is in zicht, en of je nu met gemengde gevoelens vertrekt of staat te springen voor een nieuwe uitdaging, het is een dag die je op een goede manier wilt afsluiten. Maar hoe zorg je er nu voor dat je laatste dag niet alleen succesvol is, maar ook een fijne herinnering voor zowel jou als je collega’s? In deze blog geven we je praktische tips om jouw laatste werkdag met een goed gevoel af te sluiten.

1. Laat iedereen tijdig weten dat je vertrekt

Een succesvolle laatste werkdag begint al bij duidelijke communicatie voor die tijd. Zorg ervoor dat je collega’s en leidinggevenden tijdig op de hoogte zijn van je vertrek, zodat ze zich kunnen voorbereiden en er geen verrassingen zijn op je laatste dag. Dit geeft ook ruimte voor een eventuele afscheidsborrel of een ander moment om gezamenlijk stil te staan bij jouw tijd in het bedrijf.

2. Rond je werk netjes af

Een van de belangrijkste onderdelen van je laatste werkdag is het netjes afronden van je taken. Zorg dat je geen losse eindjes achterlaat en dat alle informatie duidelijk is overgedragen. Stel een overdrachtsdocument op met belangrijke lopende zaken, zodat degene die jouw taken overneemt, zonder problemen aan de slag kan. Dit geeft niet alleen rust voor jou, maar zorgt er ook voor dat je collega’s verder kunnen zonder vertraging.

3. Zorg voor een persoonlijk afscheid

Een succesvolle laatste werkdag draait ook om dankbaarheid. Neem de tijd om je collega's te bedanken voor hun steun, samenwerking en de momenten die jullie hebben gedeeld. Dit kan persoonlijk, maar ook via een mail of kaartje aan het team. Door jouw waardering uit te spreken, laat je een positieve indruk achter die lang zal blijven hangen.

4. Plan een afscheidsmoment

Naast het persoonlijk afscheid nemen van je favoriete collega’s kan het ook leuk zijn om een borrel of lunch te organiseren. Dit hoeft niet groot of uitgebreid te zijn; een kort momentje met je directe collega’s biedt al een mooie gelegenheid om herinneringen op te halen en de samenwerking op een gezellige manier af te sluiten. Zo creëer je een ontspannen sfeer waarin iedereen nog even kan genieten van elkaars gezelschap.

5. Blijf professioneel tot het laatste moment

Ook al is het je laatste dag, het is belangrijk om professioneel te blijven. Zorg dat je taken zijn afgerond, je spullen netjes zijn opgeruimd en je klaar bent om je werkplek officieel achter te laten. Je laatste werkdag is het moment waarop je laat zien dat je betrokken bent tot het einde, wat een goede indruk achterlaat bij zowel collega’s als leidinggevenden.

6. Hou contact met je collega’s

Een succesvolle laatste werkdag betekent niet dat je afscheid hoeft te nemen van alle banden die je hebt opgebouwd. Blijf in contact met je collega’s, bijvoorbeeld via LinkedIn of sociale media. Dit kan vooral in de toekomst waardevol zijn, of je nu binnen dezelfde sector blijft of helemaal iets anders gaat doen. Een sterk netwerk is altijd nuttig, en door het contact warm te houden, kun je nog lang plezier hebben van de relaties die je hebt opgebouwd. 

Misschien bevalt je nieuwe baan toch niet zo goed als je verwacht, dan is het waardevol om een netwerk te hebben! Mocht hier toch niets uitkomen hebben wij bij Werkis ook altijd recente en interessante vacatures.

7. Geniet van het moment

Tot slot: geniet van je laatste werkdag! Of het nu een emotioneel afscheid is of juist een vreugdevol moment, sta stil bij wat je hebt bereikt en de mooie herinneringen die je hebt opgebouwd. Je laatste dag is niet alleen het einde van een hoofdstuk, maar ook het begin van een nieuw avontuur. Neem de tijd om afscheid te nemen, maar kijk ook met optimisme vooruit naar wat er komen gaat!

Cta image

Wil je snel aan de slag?

Neem contact met ons op en we zullen je zo snel mogelijk helpen!

Contact opnemen via Whatsapp